2 Mayıs 2016 Pazartesi, 09:31

Başkan Can, "Hizmet Kalitemizi Her Geçen Gün Artırmaya Devam Ediyoruz"

Baş Değerlendirici Howard, "Tarsus, Şampiyonlar Ligi'ndedir"

Tarsus Belediyesi'nin Avrupa Mükemmellik Yolculuğu, EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Değerlendiricilerinin saha ziyareti sona erdi.

İngiltere, İrlanda, İspanya, Danimarka ve Türkiye'den gelen değerlendiriciler, 5 gün süren saha çalışması tamamladıktan sonra belediye çalışanlarına teşekkür etti. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen kapanış konuşmasında söz alan İngiltere'den gelen Baş Değerlendirici Barrie Howard, Tarsus'un Şampiyonlar Ligi'nde olduğunu söyledi.

Gösterilen misafirperverlikler için teşekkür eden Baş Değerlendirici Howard, yaptıkları çalışma sonunda Tarsus'un büyük aile olduğunu gördüklerini söyledi. Howard, “Pazartesi günü açılışını yaptığımız saha ziyaretini bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz.

Öncelikli olarak kurumunuzu doğru şekilde anlamaya çalıştık, bunu yaptığımıza inanıyoruz. Ve ayrıca bütün görüşmeler boyunca elde ettiğimiz bilgiler ve tespitlerle sizin için anlamlı bir geri bildirim raporu hazırlama amacımız var. Bunu da gerçekleştirdiğimizi düşüyoruz. En önemli amacımız ise karşılık iletişimle sürecin iki yönlü ilerlemesini sağlamaktı. Her akşam yaptığımız görüşmeler ve ara değerlendirmelerle de bunu da sağladığımızı düşünüyoruz. Bir diğeri ise sürecin sizlerin keyif aldığı bir tecrübe olmasını sağlamaktı. Bunun kararını da sizlere bırakıyoruz. Kapanış toplantısında modelin temel kavramları bazında sizlere ana başlıklarda tespitlerimizi özet olarak sunacağız ve bunlar sizlere bir sonraki iyileştirmelerinizde faydalı olacak alanlar olduğu gibi başarılı olduğu alanlarla ilgili de daha fazla, daha başarılı alanları içeren ana başlıklardır. Belirtmek isterim ki, gelmiş olduğunuz seviye en üst seviyedir. Futbol ligiyle söyleyecek olursak, Tarsus Şampiyonlar ligindedir. Ekip olarak işimiz henüz bitmedi. Tespitlerimizi değerlendirip raporumuzu hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

Howard, değerlendirme süreci boyunca Başkan Can'a, yöneticilere ve personellere kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten ötürü teşekkür etti.

Değerlendiricilere de teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının Tarsuslulara en iyi hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Tarsus Belediyesi'nin sürekli geliştiğini kaydeden Başkan Can, “10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Tarsus'umuza; İngiltere, İrlanda, İspanya, Danimarka ve Sakarya'dan gelen değerlendiricilerimize gönüllü olarak yaptıkları bu değerlendirme ve emekleri için çok teşekkür ederim.

Bu emeklerinin Tarsus'a ve Tarsus Belediyesi'ne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. 2013 Yılında elde edilen Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü bizlere Türkiye'de ilk ve tek belediye olma unvanını kazandırmıştır.

Umarım ve dilerim ki bu süreçte Avrupa'da da önemli başarılar elde ederiz. Saha ziyareti sırasında tespit edilen iyi uygulamalarımızı ve iyileştirmeye açık alanlarımızı birlikte dinledik. Sürekli iyileştirme hedefi olan bir kurum olarak, tespit edilen iyileştirmeye açık alanlar için de kurumumuz tarafından bir planlama yapılacaktır. Saha Ziyareti Geri Bildirimi bizim için son derece önemli bir öğrenme faaliyetidir.

Değerlendirici Ekibi'nin hazırlayacağı Geri Bildirim Raporunu dört gözle beklemekteyiz. Rapor, vatandaşlara sunduğumuz hizmetin kalitesini arttırmaya da katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da öz değerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye devam edeceğiz.

 Bu süreçte emeği geçen başta Değerlendirici Ekibi olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sürecin kurumumuza, ilçemize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Can, değerlendiricilere Fincan takımı ve kenti tanıtıcı kitaplar hediye etti.