22 Mayıs 2017 Pazartesi, 10:55

2 yıl önce Tarsus’ta bir facebook sayfası olarak başlayan Tarsusi grubu, 2.sini düzenledikleri Büyük Tarsusi Toplantısını yaptı.

Elif Hatun Konağında yapılan toplantıda Tarsusi gönüllüleri bir araya geldi.

Tarsus’ta unutulmaya yüz tutmuş, yöreye özgü sözcükleri, kişileri ve adetleri yeniden hayata geçirmek amacıyla kurulan grup, önümüzdeki günlerde çalışmalarını dernek çatısı altında sürdürme kararı alarak, hem Tarsus kültürü ve değerlerini, hem de yerel esnafa destek vermek amaçlı çalışmalar yapmayı planlıyor.

Değişim Koleji Genel Müdürü Hüseyin Çiftçioğlu, Halil İbrahim Yıldırım ve Doğukan Alper’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Tarsus klasiği şalgam-simit, limonata-peksimet ikramında bulunuldu.

Ayşegül Butcher sayfa kuruculuğunu yaparken, Şermin Güç Sak ve Abdülbaki Tekir admin olarak sayfaya destek vermekte ve yönetmekteler.   

Sayfanın akıl kutularımız, gizli kahramanlarımız dedikleri, Tarsus’a çeşitli alanlarda emek vermiş, yerel kültüre hakim 17 kişilik danışma kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Ayla Levent Kuradacı, Nadir Durgun, Ayşegül Can, Emre Geçim, Şerife Güç Kolukırık, Gülşen Geçim, Menderes Güneş, M. Can Kırçelli, Naime Gencer Başeğmez, Nurhan Yener, Bilge Eryılmaz Arkan, Rıfat Gürbüz, Hülya Şimşek, Namık Arkan, Anıl Türker, Ali Tahir, ayşe Aydın, Müzehher Köksal.