12 Şubat 2016 Cuma, 12:36

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organizesiyle Karadirlik Mahallesinde zeytin üreticilerine yönelik, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından uygulamalı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karadirlik Mahallesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma)  programı kapsamında bulunan arazilerde zeytin üreticilerine yönelik bilgi aktarımında bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Cengiz Türkay ve Ziraat Mühendisi Rasim Arslan ; Toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması için başlatılan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Projesi sayesinde üretim anlamında önemli adımlar atıldığını ifade ederek, özellikle zeytin yetiştiricili sırasında dikkat edilmesi gereken hususlara değindiler.

Çiftçilerin bilgilendirilmesi ve yanlış bildikleri konularda doğruya yönlendirilmesinin organik üretimin püf noktasını oluşturduğunu ifade eden Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Cengiz Türkay ; örneğin halk arasında zeytin sulanmaz diye genel bir kanı var, bu tamamen yanlış. Kulaktan dolma bilgiler ve deneme yanılma yoluyla üretim gerçekleştirmeye çalışmak hem zaman kaybı, hem de boşa yapılan masraftır. Emeklerinizin zayi olmaması için sizlere rehberlik eden Mühendislerin bilgilerinden faydalanan, reçetesiz ilaç asla kullanmayın, dedi.

Çiftçilerin yetiştirdikleri ürünlerin kalitesini arttırmalarına yardımcı olmak için sürekli çalışma yaptıklarını ifade eden Tarsus İlçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan; ÇATAK projemiz bölgemizde başarı ile devam ediyor. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile koordineli şekilde organik üretim ve bitki beslenmesi konusunda bilgilendirme toplantılarına ağırlık verdik. Amacımız yanlış bilinen ve yanlış uygulamaların önüne geçerek çiftçilerimizi doğru ekim, budama, ilaçlama, bakım ve toplama konusunda eğitmektirdir" dedi.