12 Aralık 2017 Salı, 10:25

Tarsus Belediyesinde çalışan kadın personellere ‘Meme Kanseri’ hakkında bilgi verildi.

Tarsus Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak , Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Meme ve Endokrin Cerrahisi Birimi Öğretim Üyesi, Tarihi ve Etik Bilim Doktoru Prof. Dr. Tamer Akça, katıldı.

Akça,  meme kanseri sürecinde genetik yatkınlık, çevresel faktörler, alkol ve sigara, yaş, geçirilmiş meme kanseri ve meme kanseri gelişiminde etkili risk faktörleri gibi konular ele alındı.

Prof. Dr. Tamer Akça, meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yaparak, “Meme kanserinde en büyük risk faktörü kadın cinsiyetidir. Sebebi ise meme dokusunun fazlalığıdır. Ama hiçbir zaman unutmayın ki, meme kanseri % 1 ihtimalle erkeklerde de görülen bir hastalık türüdür. Erkeklerde görüldüğünde ise çok daha saldırgan ilerler çünkü erkek meme dokusu çok azdır ve dolayısıyla hızlı ilerleyerek, kas ve kemik dokusuna yayılma ihtimali yüksektir. Stresli hayat, öfkeyi kontrol edememe, depresyon gibi davranışsal faktörler, fazlasıyla yağlı gıdalarla beslenmek, alkol ve sigara meme kanserini tetiklediği düşünülüyor” dedi.