26 Ekim 2016 Çarşamba, 10:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, diş muayene ve tedavi hizmetine de başladı.

Engelsiz bir Mersin için...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Mersin” sloganıyla yola çıktığı hizmet atağında engelli bireyler için hazırladığı projeleri birer birer hayata geçirirken, yaptığı çalışmalarla da takdir topluyor. Bugüne kadar akülü ve tekerlekli sandalye, medikal malzeme yardımı, engelli transfer araçları, meslek edindirme gibi hizmetlerin yanı sıra paraşütten yüzmeye, turistik gezilerden çeşitli terapi yöntemlerine kadar birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de diş sağlığı konusunda engelleri ortadan kaldırmaya başladı. 

Tam donanımlı gezici sağlık araçları ile kırsal bölgelerde yaşayan dezavantajlı gruplara sağlık hizmetini götüren Büyükşehir Belediyesi, Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı ile engelli bireylere de hizmet vermeye başladı.

6 ayda bin 755 kişiye diş muayenesi

Uzman doktorlar eşliğinde sunduğu diş sağlığı hizmeti ile kent genelinde yaşam kalitesini artırarak düzenli şekilde diş sağlığı hizmetini vatandaşın ayağına götüren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Çavuşlu, Beylice, Sağlıklı, Bozon, Doğulu, Bekirde, Akdam, Çavak, Emirler, Sarıibrahimli, Evci, Gezende, Nacarlı, Kösbucağı, Adanalıoğlu, Değirmençay, Atalar, Sarıyer, Egemen, Resul, Kızılbağ, Gözne, Tepeköy, Soğucak, Ayvagediği, Musalı, Mara, Bekiralanı, Fındıkpınarı, İnsu, Çamlıyayla, Kuzucubelen, Aslanköy, Kepirli, Avgadı, Hacgediği, Sıraç, Kavak ve Iğdır mahalleleri olmak üzere 6 ayda 39 yerleşim merkezine ulaştı. Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı ile 25 Mart 2016 tarihinde hizmet vermeye başlayan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bu 6 aylık sürede toplam bin 755 vatandaşa tarama ve muayene hizmeti sundu.

Yapılan diş taramalarında 621 kişiye ağız içi hijyen eğitimi, 430 kişiye de diş fırçalama tekniği konusunda eğitim verilirken, bir çok hastaya da diş çekimi ve dolgu uygulaması yapıldı. Öte yandan yürütülen çalışmalar kapsamında 2 bin kişiye ise ücretsiz diş fırçası dağıtıldı.

Evde hizmetle sağlıklı dişler

Diş sağlığı konusunda hizmet ağını genişleten Büyükşehir Belediyesi, 29 Eylül'den itibaren Engelliler Dairesi Başkanlığı ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın koordineli çalışmasıyla engelli bireyler için evden eve diş tarama ve muayene hizmeti sunmaya da başladı.

Engelli bakım merkezleri, huzurevleri, sevgi evi, çocuk destek merkezi ve yetiştirme yurtlarında bulunan 696 ayrıcalıklı gruba ağız ve diş sağlığı hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, artık zihinsel ve ortopedik yüzde 70-80 oranında engeli olup da hastaneye ulaşımda zorluk çeken vatandaşlara da evlerine giderek ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyor.