22 Şubat 2017 Çarşamba, 09:58

‘Yolda Kaldım, Bilet Alacak Param Yok’ Diyenlere Otobüs Bileti Alınacak

Tarsus’ta şehirlerarası yolcu bileti alamayan kişilere devlet eli uzanacak.

Tarsus Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yüksel Ünal, ‘Yolda kaldım. Bilet alacak param yok’ diyen gerçek hak sahibi kişilerin yolcu bilet ücretini karşılamak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

‘Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’nden yolcu bileti talep eden vatandaşın tüm yardım başvurularını inceledikten sonra vatandaşı istediği şehre göndereceklerini ifade eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Özellikle sağlık tedavileri için başka şehre gitmek isteyen, yolda kalan ya da çocuklarını başka şehirlerde bulunan cezaevlerinde ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurularını inceleyerek, yolcu gidiş ve dönüş biletlerini karşılamak için seyahat otobüs firmaları ile anlaşma sağlamaya çalışıyoruz.

Amacımız gerçek hak sahibi kişileri yolda bırakmamak.

Bu çalışmamız hakkında büyük bir titizlikler çalışıyoruz.

 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın sorunlarına çare bulmak için görevimizi layıkıyla yapabilmenin yoğun gayreti içindeyiz.

SYDV olarak hukuk ile vicdanı bir araya getirerek, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.