23 Nisan 2024 Salı, 13:41

TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) kente değer katanlar anılmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında vefat eden Tarsuslu ressam, şair, fotoğraf sanatçısı ve hattat Mehmet Karaçor, vefatının 1. yıl dönümü dolayısıyla TADEKA binasında Sinema-Fotoğraf ve Karikatür Kurulu tarafından düzenlenen programda anıldı. Merhum Karaçor’un yaptığı eserlerden oluşan serginin açılışı ile başlayan program toplantı salonunda ki anma ile devam etti.
Moderatörlüğünü Selma Eser’in yaptığı programın açılış konuşmasını ise Ali Cerrahoğlu gerçekleştirdi. Programda merhum Karaçor’un kızı Çiğdem Karaçor, slayt eşliğinde babasının hayatından kesitleri anlattı.
Daha sonra söz alan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Genel Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Av. Ozan Varal, Akademisyen Tolga Arslan, Fikriye Yıldırım, Eczacı Orhan Kır, iş insanları Metin Atik, Cumali Yağcı ve ressam Nurettin Gözen, Merhum Mehmet Karaçor ile olan anılarını anlatıp, dünya görüşü ve sanata bakış açısı ile ilgili duygularını paylaştılar.
Toplumun farklı kesimlerinden birçok kişinin katılım sağladığı programa merhum Karaçor’un sevenleri ve yakınları da iştirak etti. Duygu dolu anların yaşandığı programda, sergi salonunda görücüye çıkan Karaçor imzalı eserler büyük beğeni topladı.