16 Ekim 2017 Pazartesi, 09:38

Akademik ve İdari Kadro Kuruldu

Mersin Üniversitesine bağlı olan Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacak.

Akademik kadrosunun oluşturularak Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mustafa Taşkın, fakültenin Bin 500 öğrenci ile gelecek yıl eğitim ve öğretime kapılarını açacağını söyledi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Binbaşı Mahmut Erin,  Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’nın yanı sıra bazı oda başkan ve temsilcileri katıldı.

-BİN 500 ÖĞRENCİ GELECEK-

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ‘Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Vizyonu’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, söz konusu Tarsus Üniversite ve fakültesi olduğunda kentin tüm dinamiklerinin bir araya geldiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Pilotaj ve Sivil Hava İşletmeciliği Bölümleri olmak üzere üç ana bölüm ile ilk etapta eğitim ve öğretim yılına başlayacağını söyledi.

Bin 500 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği fakültenin akademik kadrosunun oluşturulduğunun altını çizen Dekan Prof. Dr. Mustafa Taşkın, “Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden mezun olan öğrencilerimiz son yıllarında Türk Hava Kurumu laboratuarlarında stajlarını yapacaklar. Yaptığımız şu an ki sözlü beyan ile staj yapan öğrencilerimiz daha sonra bu kurumda istihdam edilecekler” diye konuştu.

-TARSUS 330 GÜN AKTİF UÇUŞ BÖLGESİNE SAHİP-

Akdeniz bölgesinin ve beraberinde Tarsus’un coğrafi olarak 330 gün aktif ucuş bölgesine sahip olduğunu söyleyen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, mutlaka fakülte bünyesinde ‘Uçuş Okulu’nun olması gerektiğine işaret etti.

Taşkın, “ME.Ü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek Uçuş Okulu Sivil Havacılık Mevzuatına uygun nitelik, etkinlik, emniyet ve standardizasyonu ön planda tutan bir anlayışla sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm dünyaya akredite olmuş pilotlarını yetiştirme görevini üstlenecektir” şeklinde konuştu.

-FAKÜLTENİN AKADEMİK VE İDARİ BÖLÜMLERİ TAMAMLANDI-

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin akademik ve idari bölümlerinin tamamladıklarını söyledi.

Tarsus’ta fakülte binası için arayışa başladıklarının altını çizen ME Ü. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Fakültemizin bina işini de çözdükten sonra gelecek yıl öğrenci alımına başlayacağız. Tarsus’ta oluşturulan sinerjiden son derece memnunuz. Birlik ve beraberliğin önünde kimse duramaz. Biz Mersin Üniversitesi olarak Tarsusluların daima yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tarsus Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi hizmet binası için kentte bina arayışlarına geçildi.