23 Eylül 2016 Cuma, 10:04

TARSUS İDMANYURDU ŞEHİR STADYUMUNDA BEKLENEN TARAFTAR SAYISINA ULAŞAMIYOR, TAKIM HER HAFTA ZARAR EDİYOR, AMBİYANSI OLMAYAN STADYUMDA SAHA AVANTAJI YAKALAYAMIYOR, İSTEDİĞİ SONUÇLARI ALAMIYOR

Tarsus İdmanyurdu sezon başında özellikle sosyal medyadan taraftarlarının yoğun ısrarı nedeni ile bu sezonki maçlarını Tarsus Şehir Stadyumunda oynama kararı aldı.Stadyumun şehir merkezinde olması maça gelecek taraftar sayısında önemli bir artışı getirebilir, takım her hafta önemli sayıda taraftar desteği ile maçlara çıkar düşüncesi ile bu karar alındı.Stadyum devlete ait olduğu için, 3. Ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu için ciddi sayılacak kira bedeli karşılığında stadyum kiralandı.

BEKLENEN OLMADI

Sezona ikinci haftada oynanan Elaziz karşılaşması ile start veren temsilcimiz, stadyumun çok büyük oranda boş kalması ile büyük hayal kırıklığı yaşadı.Daha sonra yine iç sahada akşam saatlerinde oynanan Bayrampaşa karşılaşmasında da beklenen taraftar sayısına ulaşılamadı ve takım ilk iki hafta itibarı ile beklediği taraftar desteğini ve beklediği maddi katkıyı elde edemedi.

Bu durum yönetimi ciddi anlamda zor duruma sokmuş oldu.Tatil döneminde oynanan bu iki iç saha maçına bu kadar az sayıda taraftarın gelmesi ilerleyen haftalar içinde sıkıntının büyüyeceği anlamına gelebilir.

ŞEHİR STADYUMU GÜNÜMÜZ FUTBOLUNA HİTAP EDEMİYOR

Tarsus Şehir Stadyumu şuanki haliyle günümüz futboluna hitap edemeyen bir stadyum konumunda.Tribünler ile saha arasında çok fazla mesafe var.Ayrıca kale arkalarında tribünlerin yer almaması, zemininde ciddi bozuklukların olması stadyumun eksilerinden bazıları.Stadyumda taraftarın bir ambiyans yaratması da çok zor oluyor.Maçta yapılan tezahüratların sahaya etkisi çok az.Rakip takımlar taraftar baskısı yemeden rahatça top oynuyorlar.Hakemler içinde aynı durum geçerli.Oysa iç sahada oynanan maçlardaki en büyük avantaj, taraftar desteği ve baskısıdır.

BURHANETTİN KOCAMAZ

STADYUMU 3. LİG İÇİN YETERLİ

Tarsus Burhanettin Kocamaz Stadyumu Tarsus İdmanyurdu'nun kira vererek maçlarını oynamayacağı, kendi stadyumu.Bu durum takımın ciddi anlamda maddi olarak rahatlamasını sağlıyor.Ayrıca üç tarafı tribünlerle çevrili, tribünlerin stadyuma çok yakın bir şekilde inşa edilmesi, bulunduğu konum itibarı ile etrafı yüksek binalarla çevrildiği için az sayıda taraftar bile olsa oldukça etkili ses akustiğinin yakalandığı bir stadyum.Taraftarın rakibe ve hakeme baskı yapması ve Tarsus İdmanyurdu'nun bu durumdan avantaj yakalamasıda bu stadyumda çok daha fazla olabilecek bir durum.

İŞTE BAZI SPOR

ADAMLARININ GÖRÜŞLERİ

ERZİNSPOR YÖNETİCİSİ - Bizim Burhanettin Kocamaz Stadyumu gibi bir sahamız olsa 3. Ligde çok rahat şampiyon oluruz.( Erzinspor evelki sezon cezası nedeni ile Tarsus Burhanettin Kocamaz Stadyumunda 2 maç yaptı )

PENDİKSPORLU BİR FUTBOLCU - Tarsus İdmanyurdu'nun Burhanettin Kocamaz Stadyumu gibi bir stadyumu var iken başka sahada maçlarını oynaması çok mantıklı değil ( oyuncu her iki sahada da Tarsus İdmanyurdu'na karşı forma giymiş ).

GENÇLERBİRLİĞİ OYUNCU İZLEME GÖREVLİSİ - Burhanettin Kocamaz Stadyumu küçük ama ambiyansı çok yüksek bir stadyum.Özellikle 2. Lig ve 3. Lig için çok ideal, Tarsus İdmanyurdu'nun bu stadyumda çok daha iyi sonuçlar alması gerekiyor.

EYÜPSPOR'LU AHMET - Tarsus İdmanyurdu'nun böyle bir stadyumdan rakipleri kolay kolay puanla çıkarmaması gerekir.Taraftarın sahaya etkisi ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

YÖNETİMDE EĞİLİM BURHANETTİN

KOCAMAZ STADYUMUNDAN YANA

Sezonun ilk üç haftasının değerlendiriliği bir toplantı yapan Tarsus İdmanyurdu Yönetimi, bu toplantıda takımın son durumunu ve Tarsus Şehir Stadyumunun olumlu, olumsuz etkilerini teraziye koydu.Takımın son durumu hakkında Teknik Direktör Ergun Aytekin'den rapor alan yöneticiler, bundan sonra maçların Burhanettin Kocamaz Stadyumunda oynanmasının her bakımdan daha mantıklı olacağı görüşünde mutabık kaldılar.

Temsilcimiz çok büyük bir ihtimalle sezonun geri kalan iç saha maçlarını Burhanettin Kocamaz Stadyumunda, yani kendi evinde oynayacak.