20 Ekim 2016 Perşembe, 10:45

Kocamaz, "Kuştan Korkan Darı Ekmez"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte Tarsus ve Çamlıyayla muhtarları ile bir araya geldi.

 

Yemeğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Kudret Özdemir, muhtarlar dernek başkanları,  meclis üyeleri, muhtarlar ve aileleri katıldı.

 

Ankara'da bulunan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile video konferans gerçekleştirilen yemeğe, Mut ve Gülnar Koordinasyon Merkezi de görüntülü olarak bağlandı.

 

Yemek, Mersin Merkez ile Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerine yapılan hizmet tanıtım filmi gösterimi ile başladı.

 

“Mersin'i Nakış Nakış İşleyeceğiz”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada “Mersin'in sıkıntıları çok ama çözülemeyecek sorunlar değil. Kervan yola çıktı. Değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber Mersin'i nakış nakış işleyeceğiz. 20 yıl Tarsus'ta hiçbir mahalle ayrımı yapmadan, birleştirme arzusunda olduk. Amacımız herkesi ortak bir paydada buluşturmak oldu. 20 yıl sizlerle beraber bu kente hizmet ettik. Şu anda da Mersin'in geneline hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçmişte merkezdeki 4 ilçeden oluşan bir Büyükşehir'i devralıp 13 ilçeyi kapsayan bir belediye olduk” dedi.

 

Yılların ihmali olan bir bütün şehirde ilçe ilçe, köy köy eksikleri tespit ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Hiçbir belediyeyi başkasından ayırmıyoruz. Mersin'i bir şantiye alanına dönüştürdük. Her gün Mersin'in 175 ile 250 ayrı noktasında hizmet ekibimiz var. Her yere koşuyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz. Elbette bir imar planı, ulaşım ve turizm master planı olmayan bir kentte projelerimizi hayata geçirmemiz için planları hazırlamamız gerekiyordu. Onlar da tamamlandı. Artık teker döndü” şeklinde konuştu.

 

Başkan Kocamaz; “Kuştan Korkan Darı Ekmez”

 

Başkan Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Tarsus'ta 20 yıl içinde yüzlerce kumpas kuruldu, şimdi Mersin'de de kurulmaya çalışılıyor. Kuştan korkan darı ekmez. Kim bizim üzerimize çamur atmaya çalışırsa bilsin ki o çamur döner kendisinin üzerine yapışır. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Ama önemli olan boş kubbede hoş bir seda bırakabilmek.”

 

Konuşmasında muhtar eşlerine de teşekkür eden Başkan Kocamaz, “Değerli muhtar arkadaşlarımız, sizler hayırlı bir görev yapıyorsunuz ama size bu görevi yaptıran değerli hanım efendiler. Tüm muhtarlarımıza bu coşkuyu verdikleri için ben hanımefendilere özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Video konferans bağlantısı ile muhtarlara seslenen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızla beraber her zaman halkımızın yanında ve hizmetinizde olacağız. Bugün bizi yalnız bırakmadıkları için muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün orada olmayı çok isterdim. Meclis çalışmalarımdan dolayı sizlerle birlikte olamadım. Ama en kısa zamanda farklı ortamlarda hep birlikte olmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

 

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, “Çok büyük hizmetler ve çalışmalar var. Değerlendirdiğimiz zaman bizim kendi bütçemizden karşılamamız mümkün değil fakat Mersin Büyükşehir Belediyesi bize her zaman destek ve yardımcı oldu. Tekrar yaptığı hizmetler için Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a ve Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Muhtarlar günü münasebetiyle düzenlenen yemek için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Başkanımız yeni yasa ile birlikte Adana'dan Antalya'ya kadar uzanan Mersin il sınırını yönetiyor. Bugüne kadar Sayın Başkanımızın yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı kendisine Tarsus halkı, şahsım ve muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'dan Tarsus Muhtarlarına Jest”

 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 179 mahalle muhtarına telefon hediye edeceğini söyledi.

 

Başkan Can, muhtarlara verilecek olan telefonlarla belediye daire ve şube müdürleriyle, muhtarlarla ve kendisi ile ücretsiz olarak görüşeceklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Nusaybin'de şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in babası Fakılar Mahalle Muhtarı Necip Özdemir ve Cumayakası Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı'na plaket bedeli karşılığı yapılan bağış makbuzunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a takdim ettiler.