23 Nisan 2018 Pazartesi, 09:25

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Kocak, üyelerine Yıllık İşletme Cetvelinin kayıt işlemlerinde son tarihin açıklandığına ilişkin çağrıda bulundu.

Koçak çağrısında, son tarihin 30 Nisan olduğunu ifade ederek, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2017 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 30 Nisan 2018 tarihi saat 24:00 ‘e kadar vermeleri gerekmektedir. Mersin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında aynı Kanun ‘ un 9’uncu maddesi gereği bin 46 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır.     

Bu itibarla sanayi işletmeleri tarafından, (https://sanaysicil.sanayi.gov.tr) adresinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girilerek yıllık işletme cetvellerinin elektronik ortamda verilmesi, Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden kaynaklanabilecek zorunlu hallerde Yıllık İşletme Cetveli formunun doldurularak üst yazı ekinde il müdürlüğüne doğrudan ve taahhütlü posta, kargo veya kurye firmaları yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Gün içinde yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle mesai saati dışında da (Haftasonu dahil ev ve işyerlerinden) Yıllık İşletme Cetveli girişi yapılabilmektedir. Elektronik ortamda giriş yapılan Yıllık İşletme Cetvelinin doldurulduktan sonra yine elektronik ortamda gönderme işlemi yapılmaz ise verilmemiş sayılacağından mutlak surette “ İl Müdürlüğüne Gönder “ butonunu kullanarak gönderme işlemi tamamlanmalıdır.

Yoğunluk nedeniyle Yıllık İşletme Cetveli girişinde sıkıntı yaşanmaması için işlemlerin son güne bırakılmaması, Ayrıca Sanayi Sicil Belgesinin belge tarihi itibariyle iki yılda bir vizesinin yaptırılması zorunludur. Kanun ile elektrik faturalarında sağlanan fiyat indirimi ve yüzde 2 TRT payı muafiyetinden yararlanma açısından belge vizelerinin zamanında yaptırılması işletmeler için önem taşımaktadır.”