24 Kasım 2015 Salı, 10:40

Tarsus Belediyesi, 2002 yılında başladığı kalite yolculuğuna Avrupa ile devam ediyor. Türkiye'nin en büyük ödülü olan Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü alan Tarsus Belediyesi Avrupa Kalite Ödülü'ne başvuruda bulundu.

Yolculuk kapsamında bir tükım eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Belediye tesislerinde yapılan ve hafta sonu 2 gün süren eğitimde danışman Celal Seçkin, EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Farkındalık Eğitimi verdi.

 

Başkan Yardımcıları, müdür, yönetici ve çalışanların katıldığı eğitimde, Toplam Kalite, Mükemmel Kurumların Özellikleri, Mükemmelliğin Temel Kavramları, EFQM Mükemmellik Modeli, Sürekli İyileştirme, Özdeğerlendirme, EFQM Mükemmellik Ödülü'ne başvuru, EFQM yaklaşımı, temel kavramlar, model, RADAR, kurumsal performans ve Çalışma Planı konuları üzerinde eğitim verildi.

 

Türkiye'de Mükemmellik Büyük Ödülünü alan tek belediye olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hedeflerinin Avrupa Kalite Ödülü'nü almak olduğunu söyledi.  

 

Avrupa Kalite Ödülü için çalışmalara sıkı bir şekilde hazırlandıklarını kaydeden Başkan Can, 2002 yılında başlayan ve her geçen gün kendini geliştiren bir yerel yönetim olduklarını, ödüllerin araç olduğunu, amaçlarının vatandaşlara en iyi hizmeti en kalite şekilde verebilmek olduğunu belirtti.

 

Geçen hafta içinde  Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 24. Kalite Kongresinde Mükemmellik Elçiliği Ödülünü aldıklarını altını çizen Başkan Can, hedeflerini daha da büyüttüklerini ifade etti.

 

Her geçen kendilerini geliştirdiklerine vurgu yapan Başkan Can, “Kalitenin sınırı yok. Her zaman çıtayı yüksek tutmamız, basamakları yükseltmemiz gerekiyor. Tarsus Belediyesi olarak sunduğumuz hizmetlerde daha kalitelisini, daha iyisini yakalamak istiyoruz.Hedefimiz Tarsus Belediyesi'nde bir sistem kurmaktı. Bunu da belli bir ölçüde çalışanlarımızla birlikte başardığımızı düşünüyoruz.

 

Önemli olan Tarsus Belediyesi'nin kurumsallaşması ve bunun kalıcı hale gelmesidir. Amacımız ve hedefimiz budur. Tarsus Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerin Avrupa standartlarının neresinde olduğunu görmemiz açısından büyük bir fırsat ve kurumumuz için kazanım olacaktır. Başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın memnuniyetini arttırmak en büyük çabamızdır” dedi.