8 Ekim 2015 Perşembe, 09:17

Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu ölümünün 35. yılı sebebiyle basın açıklaması yayınladı.

Genç'in, konu ile ilgili olarak yayınladığı açıklama şöyle:

 

"35 yıl önce bugün 12 Eylül darbesiyle ülkenin ufuklarını karartanların adalet mefhumuna kara leke sürdükleri gün. Sadece gencecik bir bedenin değil bir ülkenin adaletinin, vicdanın da sehpaya çıkarılıp asıldığı bir gün. Aziz şehidimiz Mustafa PEHLİVANOĞLU’ nun ruhunun dar-ü bekaya intikal ettiği kara bir gün.

 

Ankara Balgat’ ta 5 kişinin öldürülmesi olayında suçlu olduğu iddia edilerek yakalanıp cezaevine gönderilenlerden biri de kendini Türk-İslam davasına adamış Yusuf yüzlü ülkü eri Mustafa PEHLİVANOĞLU’ dur. Defalarca suçsuz olduğunu söylemesine rağmen türlü işkencelere maruz bırakılan kutlu davanın dik duruşlu neferi hakkında idam kararı verilmiştir. İdam kararından önce olayda silah kullanmadığı tespit edilmiş, idamı durdurma kararına Kenan EVREN engel olarak , “Bana da öyle bilgi geldi.           

 

Ama artık çok geç” demiştir.7 Ekim’i 8 Ekim’e bağlayan gece bir darağacı da ülkücülerin yüreğine kurulmuş Mustafa Hakk’ın rahmetine kavuşarak şahadet şerbeti içmiştir. Adaleti, soldan bir kişi idam edildi sağdan da bir kişi idam edilmeli denilerek masum bir insanı darağacına göndererek sağlayacağını sananlar Mustafa PEHLİVANOĞLU’nun çağlar ötesine bıraktığı mektubunda dediği gibi Allah’ından bulacaklardır. Mustafalar ölse de Allah’ın davası ölmeyecek, milliyetçilik ilelebet yaşayacaktır.

 

12 Eylül darbesinin yaşandığı günlerde köşe bucak saklanan buna rağmen referandum sürecinde oy toplamak adına milliyetçi kılığına bürünerek bir neslin acılarını istismar edenler, Mustafa PEHLİVANOĞLU’ nun son mektubunu timsah gözyaşları içinde okuma yüzsüzlüğü ve riyakarlığı göstermekten çekinmemişlerdir. Şehidimizin hatırasını kendi çıkarları için ağzına alanlar şimdi Mustafa PEHLİVANOĞLU ’nun şahsiyetinde bütün şehitlerimize bir Fatiha gönderiyorlar mı? 7 Ekim’den bugüne Mustafa PEHLİVANOĞLU’ nun son mektubunu kendini şeref nişanesi olarak nakşeden ülkücüler, bu davaya can veren ülkü erlerini unutmayacaklardır.

 

Şahadetinin 35.yılında Mustafa PEHLİVANOĞLU ile birlikte KILIÇKIRAN’dan, ÇAKIROĞLU’ na bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. "