27 Mart 2017 Pazartesi, 09:12

“Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi Açık Bölümü, Gelecek Ay Açılacak”

Mersin Valisi  Özdemir Çakacak halen yapımı devam eden  Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi'nin inşaatını inceledi.

İlk olarak Tarsus Adliyesini ziyaret eden Vali Çakacak, burada Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve Tarsus Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç tarafından karşılandı.

 Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç’ı makamında ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, burada Kaymakam Ünal, Albay Kanat ve Başsavcı Kılıç ile bir süre baş başa görüştü. Görüşmenin ardından ziyaret sona erdi.

 Vali Çakacak,  Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal,  Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Sabri Kılıç, İl  Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan ile gezdiği Alifaki Mahallesi'ndeki cezaevi inşaatında, yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Çakacak ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 milyon liraya mal olan cezaevinin 8 bin 500 mahkum kapasiteli olduğunu, içerisinde 3 adet T tipi kapalı cezaevi, 1 adet kadın kapalı cezaevi, çocuk ve gençlik cezaevi, erkek açık cezaevi, aile görüşmelerinin yapıldığı özel tip cezaevi, iş yurtları, tarım cezaevi, kadın cezaevi için kreş, sağlık ocağı, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, idari bölümler, tabur komutanlığı, lojmanlar ile sosyal ve kültürel tesislerin bulunduğunu söyledi.

İnşaatına 11 Temmuz 2013 tarihinde başlanan cezaevinin gelecek ay açık cezaevi bölümünün açılması planlanıyor.

-ÇAKACAK, HAVALİMANI İNŞAATINI İNCELEDİ-

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Vali Çakacak’a incelemeleri esnasında Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat da eşlik etti.

Çukurova Bölgesel Havalimanının altyapı inşaatları ile ilgili olarak gerçekleştirdiği incelemede, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Çakacak, yaklaşık 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanı tamamlandığında Mersin’e ve Çukurova Bölgesi’ne birçok açıdan değer katacağını belirtti.