23 Şubat 2018 Cuma, 11:08

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda Belediyelerde ve Kitlerde; araç kiralama şirketinde çalışan şoförlerin tümüne kadro verilmesini istedi.

Baki Şimşek “Taşeron yasasıyla ilgili size çarpıcı bir örnek vermek istiyorum: Belediyelerde ve KİT'lerde Fiat Doblo araç kullananlar kadroya alındılar, Renault Fluence kullananlar kadroya alındılar, yalnız Audi ve Passat kullanan şoförler kadroya alınmadılar.

Yüzde 30'a 70 kiralama bedeli ve maliyet yönünden göz önüne alındığında bu araçları kullananlar kadroya alınamadılar.

Devlette böyle bir şeyin olabilmesini kabullenebilmemiz mümkün değildir. Şoförler sürecekleri araçları kendileri seçmediler; bir kısmı Doblo, bir kısmı Renault, bir kısmı da Passat ve Audi'ye bindiler ama böyle bir yanlışlık olamaz.” dedi.

“10-15 YIL ÖNCE CEZA ALAN TAŞERONLAR İÇİN DE EK BİR DÜZENLEME YAPILSIN, KADROYA ALINSINLAR. “

10-15 yıl önce ceza alan taşeronlar için de ek bir düzenleme yapılması ve kadroya alınmaları gerektiğini belirten Şimşek şunları söyledi.

Şimşek “ Aynı şekilde yine adli suçlardan on-on beş yıl önce ceza alan vatandaşlar var. Memnu hakların iadesini mahkemeden belki birçoğu alma hakkını da kazanmış ama müracaat etmemişler. Taşeron yasasıyla yüz binlerce işçi kadro aldı ama birçok insan da işinden oluyor.

Bununla ilgili ilave bir düzenleme yapılarak hem araç kiralama şirketlerindekilerin mağduriyetinin giderilmesi hem de adli suçlardan sabıkası olanların kadroya alınmasını talep ediyorum.” dedi.