5 Nisan 2024 Cuma, 13:46

Özel Eğitim Alması Gereken Çocukların Aileleri Yetkililerden İlgi Bekliyor

Tarsus’ta ikamet eden Özel eğitim alması gereken çocukların ve öğrencilerin aileleri  yetkililerden ilgi bekliyor.
 Özel çocuğu olan Hakan Arkan  “Özel çocuklarımızı  topluma kazandıralım. Bu konuda yetkililerden ve özellikle Belediye Başkanlarımızdan isteklerimiz var” dedi.
Arıkan “Tarsus’ta özellikle Dows sendromlu Otizmli ve CP denilen rahatsızlıkları bulunan çocuklarımızın rahatsızlıklarının giderilmesi için gerekli imkan ve ortamlar sağlanmalıdır. Bu çocuklar yeterince eğitim alamıyor.Mesela özel eğitim veren okullarda  ayda 8 saat gibi çok kısa süreli eğitim alabiliyorlar. Bu en az ayda 40 saate çıkarılmalı”  diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Özel çocuklarımızdan yürüyemeyenler var. Bunların  tekerlekli sandalye ihtiyaçları oluyor. Bu durumdaki çocuklarımıza tekerlekli sandalye   verilmeli. Midilli Atına binen ve özel terapi gören çocuklarımızın Adana’ya gidip gelmesi gerekiyor. Bunun için belediyelerimiz araç tahsisi yapmalı. Ayrıca  büyük ve küçükler için içinde sıcak su bulunan kapalı yüzme havuzları yapılırsa özel çocuklarımız bundan rahatça faydalanıp sağlık açısından memnun olurlar.”Tarsus’ta birçok ailenin Dows sendromlu, Otizmli ve CP denilen rahatsızlıkları bulunan çocuklarının topluma kazandırılması, iyi bir eğitim alabilmesi için gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi gerekse Tarsus Belediye başkanlarının konuya duyarlılık göstermeleri istendi.